Promovering

Qeqertalik i promoveringens tegn

oktober 23, 2023

Qeqertalik i promoveringens tegn

Det er blandt erhvervs- og turismeudviklingsorganisationens forpligtelser at skabe opmærksomhed om Qeqertalik regionen, dette gælder både for potentielle samarbejdspartnere og andre interessenter i verdenen.

Forrige uge var vi til tre forskellige arrangementer i to forskellige lande, da to af arrangementerne overlappede hinanden.

AECOs Annual Meeting 2023

Det ene arrangement vi deltog i, var AECOs årlige møde i Oslo, som arrangeres af organisationen for arktiske ekspeditionskrydstogtsskibe, der fejrede sit 20-års jubilæum for sine medlemmer i år. Her deltog Destination Manager, Navarana Bidstrup og promoverede Qeqertalik regionen overfor organisationens medlemmer, der havde behov for yderligere oplysninger om mulighederne i vores destination.

”Jeg var blandt andet på speeddating med 16 fra organisationens medlemsskibe, der var ivrige efter at høre mere om vores region og om turismeoperatørerne. Nogle af medlemmerne fik også fortalt om deres fremtidige planer for deres skibe. Det vigtigste var dog, efter min mening, at vi fik direkte kontaktflade med dem, til fremtidig potentielt samarbejde.” sagde Destination Manageren.

Ved at skabe direkte kontakt, bliver det lettere at lave aftaler med de fremtidige krydstogtsskibe, der besøger vores destinationer i regionen – og på den måde være i stand til at kunne forberede og arrangere aktiviteter i destinationerne under deres besøg.

Vestnorden Travelmart 2023

Samtidig med arrangementet i Oslo, var der også travlhed i Reykjavík, hvor den årlige store rejsemesse Vestnorden Travelmart blev afholdt. Her deltog direktør for Destination Diskobay, Gerth P. Olsen ud af et samlet grønlandsk delegation bestående af hele 43 selskaber, der promoverede destinationer og produkter overfor internationale rejseagenter.

Ugen forinden før messen, besøgte en gruppe rejseagenter Qeqertalik regionen og fik en forsmag for hvad vores destinationer kunne tilbyde. De tilbragte et par dage i Aasiaat med ophold i Hotel SØMA og oplevede den nyfaldne sne ved deres hiking ude i naturen og byen, med stop forbi museet og det nye spisested Restaurant Northstar, før gruppen sejlede videre til Qeqertarsuaq med Diskoline.

Under besøget i Qeqertarsuaq blev de vist rundt i den charmerende by og det smukke snedækkede basaltiske landskab, kyndigt guidet af en af de lovende unge lokale guider, der også lod gruppen besøge sine grønlandske slædehunde, til stor tilfredshed for agenterne. Derudover besøgte de også souvenirbutikken Kuannit Art, hvor indehaveren holdt et oplæg overfor gruppen.

”Jeg nåede at mødes med 17 rejseagenter i Reykjavík, som kom fra forskellige dele af verden og med hver deres interesser og kundesegmenter. De var interesseret i at høre hvilke muligheder vores region havde at byde på, og for de garvede agenter, var interessen rettet mod nye tiltag der kunne være noget for deres kunder. Det lykkedes blandt andet Hotel SØMA at hente aftaler med hjem” sagde direktøren.

Under arrangementerne kåredes vinderen af Greenland Tourism Award 2023, her var Mikami Hostels fra Qasigiannguit blandt de nominerede til prisen.

Arctic Circle Assembly 2023

Erhvervsrådets direktør deltog i Arctic Circle Assembly 2023 i forlængelse af opholdet i Reykjavík efter deltagelsen i Vestnorden Travelmart. Det store arrangement, der strakte sig hen over 3 dage, havde over 700 talere i over 200 forskellige sessioner, som man kunne tilmelde sig til og indgå i dialog med, hvis man havde kommentarer eller spørgsmål til de forskellige emner. Men det primære fokus var at sætte fokus den arktiske dagsorden, både politisk, forretnings-, turisme- og forskningsmæssigt på verdensplan.

Her var der rig mulighed for at netværke med de rette erhvervsfolk, potentielle investorer eller politikere, for ikke at glemme de andre deltagere, med gode muligheder for at udvide sit netværk og promovere vores arbejde og interesser overfor andre.

Blandt nogle af de interessante emner var Forskningsrådets præsentation om Ileqqussaasut, etiske rammer for forskning i Grønland, som vi også får besøg af i nær fremtid. Der var også en session om et amerikansk-grønlandske uddannelsesmæssig samarbejde indenfor turisme, service, fiskeri og landbrug mellem Campus Kujalleq / Imarsiornermik Ilinniarfik / Pinngortitaleriffik samt amerikanske uddannelsesinstitutioner.

DEL

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest

Kommentarer

Scroll to Top
Scroll til toppen