Om os
Hvad hjælper vi med?
Vi tilbyder sparring i alle faser af forretningsudviklingen af din virksomhed.
Dette gælder såvel nye iværksættere som etablerede samt veldrevne virksomheder.
Vi kan blandt andet assistere i udviklingen af forretningsplaner, budgettering og virksomhedsform.
Rådgivning
Vi er til for at rådgive iværksættere såvel som eksisterende erhvervsdrivende, til opstart af virksomheden eller kompetenceudvikling af dig eller dine ansatte-.
Har du brug for at finde hoved og hale i opstarten af virksomheden, kan vi tage nogle møder og tale om mulighederne i fællesskab.
Eller vil du høre hvordan du kan få adgang til kurser og lignende til kompetenceudvikling af dig og dine ansatte, kan vi også tale om mulighederne i fællesskab.
Erhvervsrådet kan hverken give tilskud eller yde lån til opstarten af din virksomhed, men vi kan rådgive dig og fortælle dig om hvilke andre muligheder du har. Vi kan i samarbejde henvise til Innovation Greenlands støttemuligheder, som du kan få adgang til direkte hos dem eller via os.
Tryk her for at læse nærmere om finansieringsmulighederne.
Produktudvikling
Vi er specialister i produktudvikling og kan hjælpe med at gøre din gode idé til et salgbart produkt.
Dette gælder både udvikling af services såvel som fysiske produkter.
Samarbejde
Qeqertalik Business Council deltager i flere nationale og internationale klyngesamarbejder bl.a. med Trade Council og DTTT.
Derudover har vi nært samarbejde med GEs lokalafdelinger, med det formål at skabe en fælles vej for udviklingen i Qeqertalik.
Kurser og workshops
Vi tilbyder kurser og workshops der kan være relevante for iværksættere, om det så er forretningsplaner, budgettering eller ansøgninger, og ikke mindst kompetenceudbyggende kurser for eksisterende forretninger.
Vi kan sammensætte et specialforløb der passer til netop det emne du eller din organisation skal opkvalificeres i. (betaling kan forekomme afhængig af kunde og formen på kurset/workshop)
Vision
Vi er katalysator for et aktivt erhvervsliv, en stærk iværksætterånd og en blomstrende turisme.
Mission
Vi rådgiver iværksættere, tilvejebringer finansielle muligheder og fremmer et bæredygtigt erhvervsliv – Vi arbejder for at regionen bliver turismens oplagte og nemme valg gennem brandet Explore the Golden Bay of Greenland.
Strategisk Fokus
Vores fokus 2024-2027
Vi er den enhed i regionen som er specialiseret i rådgivning på højt niveau og vi inspirerer til at flere vil prøve kræfter med iværksætteriet. Vi har fokus på iværksætterne fra vores region og på den næste generation af iværksættere. Vores initiativer omfatter som minimum:
- Standardiseret og beskrevet rådgivning
- Løbende opkvalificering af medarbejderne
- Løbende evaluering af vores ydelser
- Løbende opbygning af erhvervsrådets værktøjskasse
- Inspirerer næste generation
- Arbejde for en smidigere opstartsproces
Vi ved, hvordan og hvorfra virksomheder og start-ups finansieres og er med til at skaffe midler til virksomheden, projektet eller idéen. Vi kobler iværksætteren til den rette långiver, den rette fond eller det rette partnerskab og rådgiver i forhold til hvordan man gør iværksætteren klar til finansiering. Vores initiativer omfatter som minimum:
- Udarbejdelse af forretningsplan
- Projektbudgettering
- Identificering af muligheder for finansiering
- Rammeaftaler
- Finde finansiering til et flagskibsprojekt
- Beskrevne procedurer
- Dokumentation og måling
Vi udvikler vores destinationer, så det er nemt at starte en virksomhed for iværksætteren og bliver en god oplevelse for turisten at besøge vores region.
Vi ved det kræver alt fra konkrete praktiske initiativer, til at øge tilgængeligheden og til at udvikle og finde partnerskaber i hele værdikæden. Vores initiativer omfatter blandt andet:
- Destinationsudvikling
- Storytelling
- Tilgængelighed
- Iværksætteri
- Self-guidance
- Alternative overnatningsmuligheder
- Nicheturisme og naturpark
- Partnerskaber
- Sikkerhed
- Mærkninger
- Salgskanaler
Bæredygtighed gennemsyrer alt hvad vi gør. Vi rådgiver om bæredygtighed og etablerer konkrete initiativer for at kompetenceopbygge erhvervslivet. Vi har særligt fokus på et bæredygtigt erhverv, bæredygtig turisme, rene byer og ren natur. Vores initiativer omfatter som minimum:
- Vidensopbygning
- Holde os ajour med omverdenens krave og forventninger
- Rådgivning om bæredygtighed
- Ren by, ren natur
- Bæredygtighed som tankegang
Egne bæredygtighedstiltag
Sammen med Destination Diskobay arbejder vi i Qeqertalik Business Council løbende med bæredygtighed, ligesom vi aktivt integrerer en række af FN’s Verdensmål i vores aktiviteter. Vi ser det som en vigtig samfundsopgave, at vores aktiviteter kan være med til at sikre en bæredygtig udvikling i vores region. Det er noget, vi jævnligt taler om internt, ligesom vi vender mulighederne for bæredygtige aktiviteter med vores samarbejdspartnere fra turismebranchen og erhvervslivet – og så handler vi på det, når vi kan se nye potentialer i forhold til at udfylde vores samfundsrolle.
Vores egen strategi og vores handleplaner lægger sig op ad følgende verdensmål.
Verdensmål 4: Kvalitetsuddannelse
- Hos erhvervsrådet afholder vi løbende kurser inden for markedsføring, iværksætteri mm. for at sikre kompetenceudvikling for regionens borgere og erhvervsdrivende.
- Erhvervsrådet har løbende praktikanter og sigter efter faste aftaler med relevante uddannelsessteder i Grønland og udlandet, for at sikre udvikling og uddannelse af den næste generation – og også for at få den nyeste viden indenfor erhverv og turisme forankret i vores egen organisation.
- Vi deltager i samarbejde med lokale virksomheder i et folkeskoleprojekt i Aasiaat, hvor målsætningen er at inspirere børn og unge til at tage en uddannelse indenfor vores fag.
- Hos erhvervsrådet investerer vi i uddannelser og kurser til vores medarbejdere.
Verdensmål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst
- Vi tilbyder kompetenceudvikling gennem kurser i iværksætteri o.l.
- Vi arbejder for at sæsonudvide turismeaktiviteter i regionen bl.a. gennem facilitering af konkrete bystrategier og marketingplaner i samarbejde med regionens aktører.
- Sammen med kommune og erhvervsliv mødes vi kvartalsvist for at skabe bedre fælles rammer for vækst og muligheder.
- Inputgiver til kommunens arbejde med turismekoncessioner i regionen.
Verdensmål 9: Industri, innovation og infrastruktur
- Klargøring og forbedring af infrastrukturen i regionens byer gennem skiltning for seværdigheder mm.
- Udvikling og opdatering af by- og vandrekort i regionen. Herunder også udvikling af kort over fjordsystemerne. Tilsammen sikrer det turisters sikkerhed og en bæredygtig færden i vores region.
- Samarbejde med Avannaata Kommune om mikro- og makroinfrastrukturudviklingen frem mod den nye atlantlufthavn i Ilulissat
- Digitalisering af turismeprodukter, herunder QR-kode-skilte, digitalt produktkatalog fra regionen samt kompetenceudvikling indenfor digital markedsføring
- Afsøger nye samarbejder gennem PDAC-messen med mineindustriens aktører.
Verdensmål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund
- Som en del af vores handleplaner samarbejder vi med kommunen om affaldshåndtering, herunder inddragelse af borgere og erhvervsliv – blandt andet gennem facilitering af den årlige oprydningsdag Saligaatsoq.
- Rådgivning af erhvervsdrivende ift. bæredygtig udvidelse af produkter og fysiske materialer. Kompetenceudvikling af egne medarbejdere inden for CSR.
- Vi samarbejder med de lokale foreninger, ligesom vi deltager i flere foreninger selv.
Verdensmål 13: Klimaindsatser
- Rådgivning af turismeaktører til at stræbe efter certificeringer inden for bæredygtighed, fx Den Grønne Nøgle samt generel rådgivning om nedbringelse af CO2-udledning.
- Samarbejde med brancheorganisationen AECO om bæredygtig udvikling indenfor krydstogtturisme i Diskobugten gennem community specific guidelines.
- Større fokus på oplysning og rådgivning indenfor klimapåvirkninger og den forskel, lokalsamfundet kan gøre. Vi arbejder også med story telling med natur- og miljømæssige emner som hovedfokus.
Verdensmål 17: Partnerskaber for handling
- Samarbejdsaftaler på tværs af regioner og lande indenfor erhvervs- og turismeudvikling med aktører på tværs af brancher, kommuner, DMO’er mv.
- Etablering af samarbejde med flere uddannelses- og forskningsinstitutioner om vidensindsamling og kompetenceudvikling.
- Større fokus på rådgivning inden for eksport og udvikling.
Sekretariatet hos Qeqertalik Business Council
Gerth P. Olsen
Navarana Bidstrup
Kim Munck Jerimiassen Andersen
Telefon: (+299) 52 39 51
- Adresse: Niels Egedep aqq. 6, 3950 Aasiaat
- Telefon: (+299) 52 3951
- E-mail: info@qbc.gl
Kontakt os hvis du har brug for rådgivning til at komme i gang eller til at udvikle din forretning.
Sponsorpolitik
Hos Qeqertalik Business Council & Destination Diskobay A/S støtter vi initiativer, der læner sig op til de Verdensmål vi arbejder med, da vores aktiviteter kan være med til at sikre bæredygtig udvikling i vores region både erhvervsmæssigt og i turismeudvikling og øge opmærksomheden internationalt af vores region.
Vores egen strategi og vores handleplaner lægger sig op ad følgende verdensmål.
Verdensmål 4: Kvalitetsuddannelse.
Verdensmål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst.
Verdensmål 9: Industri, innovation og infrastruktur.
Verdensmål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund.
Verdensmål 13: Klimaindsatser.
Verdensmål 17: Partnerskaber for handling.
Vi tror på, hvis vi kan være med til at sikre bæredygtig udvikling i vores region både erhvervsmæssigt og i turismeudviklingen, så vil det komme til gavn for alle borgere i vores region.
Denne politik afspejler vores engagement i vores arbejde med vores samfundsansvar.
Innovation og tilgængelighed: Vi støtter initiativer, der har fokus på at inddrage alle borgere fra børn til ældre i innovative løsninger/aktiviteter og som promoverer vores region for interessenter, der ser potentialer i vores region både erhvervsmæssigt og som en turistdestination.
Det kan vi, ved at yde mindre økonomisk støtte og med vores merchandise.
Aktiviteter og sundhed: Vi støtter initiativer, der gør vores destination attraktivt for alle, i form at større arrangementer som inkluderer alle både lokale og turister.
Vi kan støtte lokale foreninger 1 gang om året for lokale arrangementer for at sikre at, alle får éns behandling.
Ansøgning
Til ansøgning om et sponsorat eller donation, skal vi have følgende oplysninger:
– Forenings-, virksomheds-, initiativers navn
– CVR-nummer og eventuelt kontonummer
– Navn på ansvarlig for ansøgende forening/virksomhed
– Formål med ansøgning og beskrivelse af initiativ
– Fremtidige planer for lignende initiativer
– Evt. samarbejdspartnere
Det er ikke muligt for os at forpligte os til at yde et sponsorat eller en donation på forhånd.
Vi donerer og sponsorerer bredt i de lokalsamfund vi opererer i og indenfor de rammer vi har til rådighed, derfor vurderer vi også initiativer enkeltvis.
Ansøgning med relevante dokumenter skal sendes til info@qbc.gl