lufthavnsseminar 2022

Grobund for nye samarbejder på tværs af Diskobugten

Nabokommunerne Avannaata og Qeqertalik mødtes i Ilulissat i sidste uge for at drøfte vækstmuligheder og produktudvikling på tværs af Diskobugt-regionen. Seminaret viste flere nye potentialer for samarbejdet. 

Erhvervsforvaltningen i Avannaata Kommunia havde inviteret aktører fra hele Diskobugten til seminar i Ilulissat i sidste uge. Qeqertalik Business Council deltog som repræsentant for Qeqertaliks aktører og politikere. Til seminaret holdt erhvervsrådet et oplæg om udviklingen i vores kommune, hvor de forskellige hotellers udvidelsesplaner samt planerne om et nyt kultur- og erhvervscenter i Aasiaat blandt andet blev præsenteret.  

Netværk og nye muligheder 

Der var oplæg fra forskellige aktører inden for erhverv og turisme i løbet af seminarets to dage. Blandt andet holdt Majoriaq oplæg om arbejdsmarked og vækst, tidligere direktør i Visit Greenland holdt oplæg om turisme-inspiration fra Island, mens flere selvstændige erhvervsdrivende fortalte om deres opstart og ideer som inspiration til kommende iværksættere. Endelig var også Innovation Greenland/Greenland Venture til stede og holdt oplæg om deres støtte- og finansieringstilbud. 

Udover oplæggene var der også plads til at udvide sit netværk til seminaret. Der var blandt andet arrangeret gruppearbejde på tværs af deltagerne, hvor man kunne sparre og høre om hinandens tanker og udfordringer. Og så var der også indlagt en næsten-faglig sneboldkamp undervejs. 

Øget samarbejde 

“Det har været godt for os som erhvervsråd at deltage og få mødt nogle flere af aktørerne fra Avannaata. Vi ville gerne have haft flere repræsentanter fra vores egne byer med til seminaret, men alt i alt har det været givende at deltage,” siger Gerth P. Olsen, direktør i Qeqertalik Business Council. Han peger på, at det især var interessant at opstarte dialogen omkring mulige cluster-samarbejder i Grønland. 

Endelig blev seminaret også brugt som anledning til at sætte flere ord på samarbejdet mellem Avannaatas erhvervsforvaltning og erhvervsrådet, som begge parter ser frem til at styrke i det kommende år. 

 

Rapporten fra seminaret kan læses herunder:

Rapport Nordgrønlands fremtid seminar Ilulissat oktober 2023

DEL

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest

Kommentarer

Scroll to Top
Scroll til toppen