Iginniarfik bæredygtighed nyhed

Endnu større fokus på bæredygtighed i 2023

I 2023 intensiverer Qeqertalik Business Council sammen med Destination Diskobay indsatser for bæredygtighed i virksomhedens arbejde. Arbejdet startede allerede, da erhvervsrådet blev etableret, og næste år styrkes dette fokus yderligere. 

Mange af Qeqertalik Business Councils handleplaner tager udgangspunkt i FN’s 17 Verdensmål. Som nystartet erhvervsråd blev Verdensmålene skrevet ind i strategien fra start, og det har betydet et stort fokus på bæredygtig udvikling inden for erhverv og turisme. 

“Vi har fra begyndelsen haft det som mål, at vi vil understøtte en bæredygtig og lokalt forankret udvikling i vores region,” siger Gerth P. Olsen, direktør i erhvervsrådet, og fortsætter: 

“De fleste af vores handleplaner er direkte inspireret af Verdensmålene, da disse er gode pejlemærker i en verden som vores, hvor regionen er i udvikling.” 

Seks verdensmål integreret i arbejdet 

I de forgangne to år har erhvervsrådet og destinationsselskabet derfor sammen arbejdet indenfor rammerne af i hvert fald seks af de 17 Verdensmål, som giver mening inden for virksomhedens fagområde. Det drejer sig om nedenstående: 

Qeqertalik Business Councils hjemmeside ligger yderligere beskrivelser af indsatser inden for de enkelte Verdensmål, men her kan nævnes erhvervsrådets kompetenceudviklingskurser (verdensmål 4), klargøring og forbedring af infrastrukturen i regionens byer gennem skiltning for seværdigheder (verdensmål 9) og samarbejde med brancheorganisationen AECO om bæredygtig udvikling indenfor krydstogtturisme – gennem community specific guidelines (verdensmål 13). 

Intensiveret indsats i 2023 

Som erhvervsrådet går ind i det tredje års arbejde, intensiveres også indsatsen indenfor bæredygtighed. Det kommer blandt andet til at ske gennem udviklingen af CSR-kurser samt rådgivning af virksomheder og aktører omkring grønne certificeringer eller lignende tiltag, som kan sikre en mere grøn og samfundsmæssigt bæredygtig udvikling. 

“Vores region er under udvikling, og en af vores opgaver er at understøtte, at det kan ske på en natur- og miljømæssigt forsvarlig måde til gavn for et bæredygtigt lokalsamfund,” siger Gerth P. Olsen og slutter: 

“Det forpligter at have sådan nogle mål, men der er stort potentiale for fremgangen inden for arbejdet med verdensmålene og andre bæredygtige tiltag i vores region.”

DEL

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest

Kommentarer

Scroll to Top
Scroll til toppen